Beyaz ve Pürüzsüz Bir Cilt için Harika Karbonat Maskesi Tarifleri

    13.01.2020
    30.057
    Beyaz ve Pürüzsüz Bir Cilt için Harika Karbonat Maskesi Tarifleri

    Makalede Neler Var

    Beyaz ve Pürüzsüz Bir Cilt için Harika Karbonat Maskesi Tarifleri Evlerimizde, mutfağımızda pek sık kullandığımız karbonat, artık yalnızca pasta ve böreklerin kabarma yardımcısı olmakla sınırlı değil. Karbonat maskesi Suna Dumankaya gibi ünlü uzmanların da önermesiyle ve karbonat maskesi beyazlatıcı etkisiyle deneyenlerin şimdiden güzellik trendi. Bu yazımızda karbonat maskesi nasıl kullanılır gibi merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık.

    Karbonat Nedir?

    Kimya dünyasında sodyum bikarbonat adıyla bilinen ve asit- baz tepkimesiyle elde edilen basit bir tuz olan karbonat, aslında gündelik yaşamında pek çok yerinde karşımıza çıkan bir bileşiktir. Bu bileşik özellikle hamur işlerinin kabarmasına yardımcı olmasıyla pek çok ev mutfağı ve fırında bulunabilir.

    Karbonatın faydaları düşünüldüğünde ise onu yalnızca bir kabartma tozu olarak görmek büyük bir yanlış olacaktır. Özellikle içerisine eklendiği suyun, magnezyum ve kalsiyum iyonları ile tepkimeye girmesi, böylece suyun içindeki sert mineralleri çöktürmesi, onu değerli bir bileşik kılar. Yani karbonatın suyun pH değerini yükselttiğini ve asitlik oranını ideal kıldığını da eklemekte fayda vardır.

    Deterjan ve sabun gibi temizlik ürünlerinden tutun da cam gibi hiç beklenmedik sanayilerde; atık arındırmadan tutun deri ve tekstil fabrikalarına kadar dahi karşımıza çıkan sodyum bikarbonatın hayatımızdaki kullanım alanı oldukça geniştir.

    Peki böylesi faydalı ve pratik bir ürünü güzellik dünyasında kullanmak için neden daha fazla bekleyelim ki? Arındırma, temizleme ve dezenfekte etme özelliği ile harika bir kimyasal olan karbonatın, ucuz olması, su içinde hızlı çözünebilir olup farklı formüllerde yer alması, onu aynı zamanda kendi güzellik sırrımıza dönüştürmemize yardımcı olacak.

    Siz de cildinizde antiseptik ve beyazlatıcı etkileri ile çok daha aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için karbonat maskesi yapımını hemen şimdi bizimle öğrenebilirsiniz.

    Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

    Her cildin ihtiyacı farklı olup karbonata eklenecek olan her malzeme farklı bir yarar sağlayacaktır. Farklı cilt sorunlarına yönelik olarak geliştirilmiş farklı karbonat maskesi kullananlar, kendi cildine özel bakım yapabilme imkanına sahip olmuş olurlar.

    Siyah nokta gibi gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini gerektiren sorunlar için karbonatı bir peeling olarak kullanmak ve bunun için onu suyla birleştirmek gerekecektir. 1 yemek kaşığı kadar suyu ve aynı miktarda karbonatı karıştırarak yoğun kıvamlı bir karışım elde ediyoruz. Bu karışımı yüze uygulayıp sonrasında ovarak ancak nazikçe yüzümüzden ılık su yardımıyla çıkarıyoruz. Bu peeling etkili karbonat maskesi her gün 1 kere uygulanmalıdır. Siyah nokta şikayeti şiddetli olanların bu karışımı tamamen çıkarmadan önce yüzünde birkaç dakika bekletmeleri yeterli olacaktır. Daha sonra yine aynı şekilde ovalayarak su yardımıyla cildinizi temizleyebilirsiniz.

     

    Karbonat maskesi beyazlatıcı olarak kullanılabilir ve bu amaçla kullandığımızda asit etkili bir malzeme eklemek akıllıca olacaktır. Bu nedenle limonu ve karbonatı bir arada kullanabiliriz. Ayrıca limonun yoğun bir vitamin kaynağı olması sayesinde, karbonat içine eklenen limonun suyu, yalnızca cildi beyazlatmakla kalmaz; güneş yanıkları, sivilce ve sivilce lekeleri için de tedavi edici etkiler sağlar. Bu uygulama için yarım yemek kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı doğal limon suyu ekleyip bu karışımı cildinize sürün ve 10 dakika kadar bekledikten sonra durulayın. Limonun asit etkisinin ciltte hasar yaratmaması için işlemin haftada 1 kere uygulanması önerilir.

    Şimdi de karbonatın limonla olan buluşmasını daha da güçlendirme ve daha da etkili bir tarif hazırlama vakti! Eğer sizin de sivilcelerden ya da yaşın ilerlemesinden ileri gelen cilt lekeleriniz varsa, o zaman bu etkili formül tam size göre demektir. Karbonat maskesi cilt lekeleri için kullanıldığında, yağ ve yoğurt gibi farklı bileşenlerden yardım almamız gerekecektir. Bu zeytinyağı karbonat maskesi tarifi için 1 çay kaşığı karbonat ve aynı miktarda zeytinyağının içerisine 1 tatlı kaşığı yoğurt ve son olarak birkaç damla doğal limon suyu ekleyin. Bu maskeyi cildinizdeki sorunlu bölgeye uygulayın ve sertleşip kuruyana kadar bekleyin. Sonrasında durulayarak kolayca çıkarabileceğiniz bu maskeyi haftada birkaç kere uygulayabilirsiniz.

    Kızarıklıkları ve damarlanmaları olanlar için ise karbonatı balla buluşturuyoruz. Birkaç kaşık karbonatın içine 1 tatlı kaşığı bal ve ½ limonun suyunu ekleyin. Şimdi bu karışımı cilde uygulayın ve anında oluşan rahatlamanın tadını çıkarın. Bu maskeyle yalnızca kızarıklıklar değil, tahriş ve kaşıntılar da kolayca tedavi olacaktır.

    Karbonat Maskesi Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

    Maske tariflerinden herhangi birini denemek ve kendi cilt sorununu çözmek isteyenlerin bazı kurallara dikkat ederek cildini koruması ve maksimum etkiyi alması gerektiğini hatırlatalım. Öncelikle cilt bakımının ilk adımı olan temizliğe dikkat edilmeli, cilt maske uygulamadan önce tamamen temizlenmiş ve iyi bir şekilde kurutulmuş olmalıdır. Karbonatın gözeneklerin içerisine nüfus etmesi ve etkili bir gözenek temizliği için cildin makyaj malzemesi, ter gibi kalıntılardan temizlenmiş olduğundan emin olunmalıdır.

    Karbonat maskesi sivilce gibi farklı cilt sorunlarını doğal bir şekilde tedavi etmeye yardımcı ancak bu noktada unutulmaması gereken en önemli kural, düzenli ve yeterli uygulama yapmaktır. Bu amaçla maskenin 10 ila 15 dakika bekletilmesi idealdir. Daha fazla beklettiğinizde daha çok etki sağlayacağını düşünmek gibi bir hata ise yapılmamalıdır. Karbonatın güçlü içeriği 20 dakikayı geçen beklemelerde cildin doğal yapısını olumsuz etkileyebilir. Uygulamanın homojen sonuç vermesi içinse boyun bölgesi de yüz gibi uygulamaya dahil edilmeli, ayrıca uygulama yönü aşağıdan yukarı yönde, baş parmaklar kullanılarak yapılmalıdır.

    Karbonat maskesi ne sıklıkla yapılır gibi soruları sıklıkla alıyoruz. Bu maskeler için sorunun ciddiyetine bağlı olarak haftada 1 ila 2 uygulamanın yeterli olacağını söyleyebilir. Ancak maskenin deriye tam olarak nüfuz etmesi için maske uygulandığında konuşmamak, gülmemek ya da mimik yapmamak önerilir.

    Karbonata karşı herhangi bir alerjik etki göstermeniz yani ciltte kaşıntı ve kızarıklık gibi beklenmeyen bir olumsuzlukla karşılaşmanız halinde, anında maskeyi durulamalı ve kendiniz için aynı etkilere sahip diğer önerilerimizi denemelisiniz. Ayrıca maskenin herhangi bir kalıntısı kalmadığından emin olmalı, gerekirse bir pamuk yardımıyla maskeden sonra cilt temizleyicisi uygulamalısınız.

    Sizler için karbonat maskesi kullananlar ne gibi faydalar görür ve karbonat maskesi nasıl yapılır gibi soruları detaylıca yanıtlamaya çalıştık. Siz de sorularınızı ve sizdeki etkilerini bizlere yazmayı unutmayın.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.