Farklı Çeşitler için Galeta Kalori Değerleri

    04.12.2019
    2.159
    Farklı Çeşitler için Galeta Kalori Değerleri

    Farklı Çeşitler için Galeta Kalori Değerleri Eve aldığımız taze ekmekler biz daha yiyemeden bayatlıyor, hal böyle olunca bayatlayan ekmekleri değerlendirmek için iş başa düşüyor. Galeta ise bizleri bu sorundan kurtaran ve ‘’bayatlamayan ekmek’’ diyebileceğimiz bir besin. Çıtırlığı ve lezzetiyle sevilen galeta kalori değeriyle diyet yapanların merakını kazanmaktadır. Siz de ister susamlı ister zeytinli, her farklı türüyle galeta kaç kalori sorusu için bu yazımızda aradığınız yanıtları bulabilirsiniz.

    Lif ve tahıl bakımından zengin bir besin olan galetanın sağlıklı bir ara öğün seçeneği olarak tüketilmesi mümkün. Ayrıca yanında çay ve kahveyle tüketildiğinde daha da çok sevilen bu çıtır lezzeti, bizimle öğrendiğiniz kalori değerlerinden yola çıkarak kendi diyetinize uygun şekilde ayarlayabilirsiniz. Daha sağlıklı ara öğün atıştırmalıkları için birlikte galeta kalori değeri rakamlarını inceleyelim.

    Sade Galeta Kaç Kalori?

    Öncelikle diyeti için bu besini seçenlere 1 adet galetanın besin değeri bakımından 2 dilim ekmekle eşit olduğunu söyleyelim. Bu harika besinin farklı damat tatlarına göre seçenekleri olmakta, farklı aromalarla tatlandırılmış hallerini bulabilmek mümkün olmaktadır.  Herkesin ortak şekilde damak tadına uyan sade galeta kalori değerleri şu şekilde:

    1 adet galeta: 98 kalori

    2 adet galeta: 195 kalori

    1 adet küçük boy galeta: 31 kalori

    10 adet hazır galeta: 312 kalori

    Yaprak Galeta Kaç Kalori?

    Klasik çubuk galetanın düzleştirilerek yassı bir şekilde sunulan haline yaprak galeta diyoruz. Kare şeklinde kesilen bu galetaların avantajı ise üzerine labne ya da marmelat gibi farklı lezzetler sürerek kahvaltıda tüketebilmeniz.

    • 1 tane yaprak galeta: 38 kalori
    • 1 porsiyon (5 tane )yaprak galeta: 192 kalori

    Çekirdekli Galeta Kaç Kalori?

    Ay çekirdeği doğal olarak yağlı bir tohum olduğundan galetaya eklendiğinde kaloriyi arttırabilir. Bu nedenle diyeti konusunda çok hassas olanlara önerilmese de doğal bir yağ kaynağı arayan ve beslenmesine özen gösteren diğer kişiler bu doyurucu besini deneyebilirler. Gelelim ay çekirdekli galeta kaç kalori konusuna:

    • 1 çekirdekli galeta: 35 kalori
    • 2 çekirdekli galeta: 70 kalori

    Susamlı Galeta Kaç Kalori?

    Galetayı renklendirmek ve daha lezzetli kılmak için kullanılan bir diğer tohum da susamdır. Yine yağ içerdiği için sınırlı tüketilmesi gereken besinlerden olan susam, kalori yükseltmesine rağmen faydalarından dolayı galetayla birlikte tüketilebilir.

    • 1 tane susamlı galeta: 45 kalori
    • 1 porsiyon susamlı galeta: 415 kalori

    Diyette Galata Yenir mi?

    Diyet yapmakta olanların ekmek yerine tüketebileceği galata, kilo vermek isteyenlerin ara öğün konusundaki ihtiyacını giderebilir. Zayıflatacağı söylenemese de uygun miktarda tüketildiğinde tokluk yaratmasıyla diyette kullanılması yardımcı olabilir. Gelelim diyetisyenlerin diyette galeta tüketimi konusunda görüşlerine:

    • İçerisinde lif bulundurduğu için bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar.
    • Ara öğünleri için sağlıklı alternatifler arayanlar için taşınabilir ve pratik bir seçimdir.
    • Gün içinde uzun süren tokluk hissi sağlar.
    • Yanında süt ya da çay tüketildiğinde mide içinde su tutarak midede doluluk hissi sağlar.
    • Ölçülü tüketildiğinde içerisindeki lifler ve faydalı yağlarla metabolizmayı destekler.
    • Ölçülü olduğunuz takdirde galetanın metabolizmanıza olan etkisini görebilirsiniz.

     

    Ev Yapımı Galeta Tarifleri

    Galetanın ne kadar faydalı ve lezzetli olduğundan bahsettik. Ancak hazır olan ve farklı markalardan ekmecik galeta kalori gibi değerlerde ev yapımına göre artış olabilir. Bu nedenle ürünü evde yapman daha uygun olacaktır. Gelelim galeta tarifi önerilerimize:

    1) Diyet Özel Sağlıklı Galeta

    Tam buğday ununun diyetlere olan uygunluğunun yanı sıra lif ihtiyacını karşılaması nedeniyle diyetlerin vazgeçilmezleri olduğunu biliyoruz. Ara öğün için galeta ile zayıflayanlar tarafından önerilen bu tarifi denemelisiniz:

    • 2 su bardağı tam buğday unu
    • 1 bardak ılık su
    • 1/2 paket yaş maya
    • 1 yemek kaşığı keten tohumu
    • ½ yemek kaşığı çörekotu
    • 1’er tutam kekik ve tuz

    Ilık su ve maya karıştırılıp maya eritilir ve 15 dakika beklenir. Bir kaba alınır ve üzerine geri kalan tüm malzemeler eklenerek yoğrulur. Bu noktada unu yavaş yavaş eklemen önerilir. Karışım hamur kıvamı alınca çubuk şekli verilip fırında sertleşene kadar pişirilir.

    2) Keten Tohumlu Galeta

    Oldukça az malzemeli ve fit bir tarif arıyorsan en doğru yerdesin:

    • 1 su bardağı tam tahıllı un
    • 1 çay bardağı su
    • 20 gr. maya (yaş)
    • 2 tatlı kaşığı keten tohumu
    • 1 tutam tuz

    Mayayı eritip tüm malzemelerle birlikte karıştır. İstediğin şekli verip 170 derece fırında 20-30 dakika pişir. Sonrasında bu galetaları dilediğinde tüketebilirsin.

    3) Diyabet Hastaları İçin Galeta

    Şeker hastası olanların ara öğün için sağlıklı seçenekler bulmakta ne kadar zorlandığını biliyoruz. Bu nedenle kahve ya sütle birlikte tüketebileceğin bu galetaların çok sağlıklı olması nedeniyle işini kolaylaştıracağına eminiz.

    2 bardak tam buğday unu

    1 paket yaş maya

    1 fincan zeytinyağı

    1, 5 tatlı kaşığı tuz

    1 kase sıcak su

    İsteğe bağlı ay çekirdeği

    Kasenin içinde yaş mayayı suyla eritin ve sonra diğer malzemeleri bir başka kapta karıştırın. Unlu karışım ve mayayı bir araya getirin. Karışımı şekillendirip fırında 50 dakika kadar pişirin.

    Bu sağlıklı ev yapımı galeta tarifi seçeneklerinden dilediğinizi deneyebilir, ara öğünleri ve kahvaltıları çok daha lezzetli ve sağlıklı bir hale getirebilirsin. Hem uzun süre bozulmaması, hem kilo vermeye yardımcı olması, hem gün içinde tok tutması hem de taşınabilir olmasıyla diyetinizin gözdesi olmaya aday galetaları damak tadınıza göre yorumlayabilirsiniz.

    Siz de galeta kalori değerine göre beslenmenizi düzenleyebilir, sorularınızı yorumlar kısmına ekleyebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.